Menu

Auto uitlijnen - Voorkom onnodige bandenslijtage!

Om uw banden in topconditie te houden en de levensduur ervan te behouden is het van essentieel belang dat de uitlijning van uw auto goed staat. Trekt uw auto naar links of rechts als u op een rechte weg even uw stuur los laat? Dan is het van groot belang dat u uw auto laat controleren op uitlijnen. 


Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voorzijde en eventueel achterzijde op de juiste manier worden afgesteld. Als deze afstelling niet goed staat, kunt u met een aantal dingen te maken krijgen zoals verkeerde bandenslijtage, verhoogde brandstofverbruik, minder rijcomfort en een slechtere wegligging. 

Als de auto goed staat na het deskundig uitlijnen profiteert u van vele voordelen:

  • een betere wegligging
  • een besparing van het brandstofverbruik
  • u voorkomt scheve bandenslijtage

 

Wat is het verschil tussen uitlijnen en balanceren?

Er is vaak verwarring tussen het uitlijnen van de auto en het uitbalanceren van de banden. Bij het uitlijnen van de auto worden de wielstanden in de juiste positie gezet voor een betere wegligging en zo wordt voorkomen dat de auto naar links of rechts trekt. Bij het uitbalanceren van de banden wordt ervoor gezorgd dat de wielen weer kunnen rollen zonder trillingen bij bepaalde snelheden. Heeft u last van trillingen? kijk dan elders op deze site voor meer informatie.

Uitlijnadvies

Kees van Gent Banden - Wielen adviseert om uw auto na 20.000km standaard te laten uitlijnen. Dit omdat een uitlijning ontregeld kan worden als u een stoeprand raakt of door dat u door een kuil rijdt. Bij een verkeerde uitlijning slijten de banden sneller en dat heeft invloed op het weggedrag. Als u uw auto geregeld laat controleren op uitlijnen voorkomt u dat de banden eerder aan vervanging toe zijn dan nodig is en geniet u van een optimaal weggedrag. 


Uitlijnen is het werk van de echte specialist

Laat uw auto vakkundig uitlijnen bij de specialist Kees van Gent Banden - Wielen. Wij beschikken over de modernste, elektronische uitlijncomputer: De Hunter E3D-HAWKEYE. Deze moderne uitlijncomputer is ook geschikt voor het afstellen van de ophangingsdelen aan de voorzijde, maar óók aan de achterzijde. Bij steeds meer auto's is het van belang om ook de ophangingsdelen aan de achterzijde van de auto te stellen. Laat uw auto daarom altijd uitlijnen door de echte specialist. Onze monteurs zijn getraind en hebben diverse uitlijncursussen gevolgd. 

Het uitlijnen van uw auto duurt ongeveer 45 minuten en u kunt daar doorgaans op wachten.
Kees van Gent banden - wielen hanteert de volgende tarieven voor uitlijnen:

Uitlijning voorzijde                        € 65,00*   
Uitlijning voor- en achterzijde € 75,00*
Diagnose stellen  € 32.50 

* Voor bestel- en specifieke auto's gelden afwijkende tarieven.

Laat uw auto uitlijnen door de echte uitlijnspecialist Kees van Gent Banden - Wielen. Hieronder ziet u onze elektronische uitlijncomputer en een video van de werking van het uitlijnen.

 

               De uitlijnbrug van Kees van Gent