Menu

Over ons

 

KEES VAN GENT, BANDEN-WIELEN (TYREKING):

Doen waar je goed in bent!

 

Kees van Gent, Banden-Wielen (TYREKING), in de Wijchense volksmond ook wel bekend als Van Gent Banden, bestaat dit jaar vijftig jaar. Het banden- en wielenbedrijf werd door oprichter Kees van Gent in 2015 overgedragen aan zijn dochter Mireille en haar man Joost Krowinkel, die de traditie van het familiebedrijf voortzetten. De continuïteit van het gespecialiseerde bedrijf is voor de komende decennia dus gewaarborgd.

 

Core business

Van Gent Banden houdt zich bezig met de verkoop van banden en wielen, advies daarover, de opslag van bandensets in een zogenaamd “bandenhotel” en het poedercoaten en polijsten van lichtmetalen velgen. Daarnaast beschikt Van Gent Banden over een klantvriendelijke webshop, waar de klant eveneens terecht kan. Vanuit daar kan ment tevens een afspraak voor montage, onderhoud, of onderbrenging van zomer- en winterbanden plannen.

 

Perfectioneren

Joost vertelt dat hij en zijn vrouw sinds de overname flink gesleuteld hebben aan de bedrijfsfilosofie. “We hebben onze APK-afdeling afgestoten en zijn ons uitsluitend gaan richten op dat waar we goed in zijn: de verkoop van banden en wielen, de montage, het balanceren en de opslag. Ook hebben we volop geïnvesteerd in de beste producten en de beste machines en hebben we onze bandenopslag vergroot van 2300 naar 5500 sets. Zo zijn we met hetzelfde proces efficiënter gaan werken, waardoor we onze klanten kunnen verzekeren van een grote flexibiliteit en snelle dienstverlening.”

 

Open en transparant

Mireille en Joost vinden het van groot belang dat ze transparant zijn in hun werkwijze. Mireille: ”We willen hen laten zien dat we veel specialisaties in huis hebben en dat kwaliteitsgericht en klantvriendelijk werken eigen zijn in ons bedrijf. Klanten mogen overal kijken, we adviseren gevraagd en ongevraagd en tonen hen dat de klant bij ons nog koning is. Dat moet tegenwoordig ook wel, want de klant is vaak uitstekend op de hoogte, heeft dikwijls al vooraf een idee in zijn hoofd of een besluit genomen en zoekt daarin bevestiging. Wij laten hen zien op welk punt zo’n besluit of idee nog verder te perfectioneren is; iedere auto is immers anders en iedere band heeft verschillende mogelijkheden. Goed advies is dus essentieel.”

 

Zakelijke dienstverlening

Voor zakelijke klanten legt Van gent Banden de lat hoog. Joost: ”Wij kunnen voor een heel wagenpark het bandenbeheer en de bandenservice op ons nemen. Dat houdt in dat we alle auto’s en banden in kaart brengen, vooraf een calculatie maken van de kosten en adviseren welke banden voor welk gebruik de beste optie zijn. Het vervoer van bijvoorbeeld organen vereist hele andere prestaties dan taxivervoer en ook zijn er verschillen als het gaat om de diverse personenwagenmerken, bestelwagens en elektrische auto’s. Het enige dat we niet doen zijn vrachtwagenbanden en banden voor motoren. Een schoenmaker moet immers bij zijn leest blijven.”

 

Of het nu gaat om volledige ontzorging of een faire prijs, iedere klant is bij Kees van Gent, Banden-Wielen even belangrijk, zowel privé als zakelijk. Laat u eens overtuigen door de kwaliteit van hun dienstverlening!