Menu

MVO+

Kees van Gent Banden - Wielen (TYREKING) ontvangt MVO+ certificering van VACO

Nieuwe norm met aanvullende certificeringVereniging VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, heeft in nauwe samenwerking met leden de branchespecifieke certificering VACO MVO+ ontwikkeld.


Speciaal voor de banden- en wielenbranche
De VACO MVO+ certificering bestaat uit punten die zijn geoptimaliseerd voor de banden- en wielenbranche. Een voorbeeld van een voorschrift binnen de certificering is de controle van de bandenspanning tijdens elk werkplaatsbezoek. De juiste bandenspanning vergroot de verkeersveiligheid en vermindert het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en bandenslijtage. De inspectie van het bandenspanning-controlesysteem (TPMS), indien aanwezig, maakt standaard onderdeel uit van elke werkorder.

Breed pakket aan eisen
Met dit certificaat bewijst Kees van Gent Banden - Wielen (TYREKING) dat zij voldoen aan een breed pakket eisen gerelateerd aan vakkennis, ervaring, werkplaatsuitrusting, veilig en gezond werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. VACO MVO+ gecertificeerde bandenservicebedrijven zijn onder meer te herkennen aan het bijbehorende logo op de gevel en het certificaat. De certificering sluit aan bij ISO 26.000, de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.