Menu

Bandreparatie - Laat uw banden repararen door de echte bandenspecialist!


U staat op het punt om met uw auto boodschappen te doen of juist een verre autovakantie te ondernemen. Bij uw auto aangekomen ontdekt u dat u een lekke band heeft. Een lekke band komt altijd op een verkeerd moment. 

Een lekke autoband mag NOOIT van buitenaf ''geplakt'' worden. Of een zogenaamde prop in de band schieten raden wij u ten strengste af! De echte bandenspecialist demonteert de band als eerste van de velg af om te beoordelen hoe groot de schade is die is ontstaan. In sommige gevallen kan een klein voorwerp al de boosdoener zijn, maar een scherp voorwerp kan er wel voor zorgen dat de schade aanzienlijk is. Wees attent als u merkt dat u een lekke band heeft en blijf er niet te lang mee door rijden. Dit voorkomt ernstige schade aan de band én auto. 

Alleen als de band van de velg af is kan de schade opgenomen worden aan de binnenzijde van de band. In veel gevallen kunnen onze monteurs de band van binnenuit repareren. Echter als de schade aanzienlijk is of als de schade aan de zijkant van de band zit, raden wij af om de band te laten repararen.

Bij ultra high performance banden adviseren wij om de band niet te repareren maar te vervangen. Door de opbouw en de snelheidsindicatie van deze banden is het verstandig om voor een nieuwe band te kiezen. Ook gescheurde autobanden kunnen helaas niet gemaakt worden. 

Bij RunOnFlat autobanden raden zelfs een aantal bandenimporteurs af deze te repararen.