Menu

Bandenspanning

Check via onderstaande link wat de juiste bandenspanning is voor uw voertuig:

https://www.watismijnbandenspanning.nl/

 

CHECK ELKE 2 MAANDEN JE BANDEN OP 3 PUNTEN:

 

                               SPANNING

 

Banden lopen langzaam leeg. Daar is niets aan te doen en daarom is het belangrijk om minstens elke twee maanden je bandenspanning te controleren. 

 

                                  PROFIEL 

Met een versleten band heb je meer kans op bandenpech of aquaplanning en verminderen de remprestaties en wegligging. Het wettelijke minimum van het bandenprofiel is 1,6 mm.

Je kunt met behulp van een euromunt eenvoudig de profieldiepte meten. Zet bij een zomerband een 1 euromunt tussen het profiel van je band. Zie je de gouden rand, dan is het advies de band te vervangen. Bij een winterband gebruik je een 2 euromunt. Zie je de zilveren rand, dan is je profiel, voor winterse omstandigheden te klein en zou je deze moeten vervangen.

 

                            BESCHADIGING

 

Banden kunnen beschadigd raken door een spijker , schroef of door het raken van stoepranden. Controleer daarom je banden en velgen op beschadigingen , scheuren en bobbels.

 

TIPS VOOR HET CONTROLEREN VAN JE BANDENSPANNING:

 

Controleer bij voorkeur als de band koud is.

Heb je 15 minuten of 5 km gereden? Tel dan 0,3 bar op bij de adviesspanning.

 

WAAR VIND IK DE BANDENSPANNING?

 

De juiste bandenspanning vind je in het instructieboekje, op een sticker in uw auto (deurstijl, handschoenenvakje of tankdop) en je kan hem op basis van je kenteken vinden op www.wat is mijn bandenspanning.nl

 

BANDENMAAT 

Indien op de sticker meerdere bandenmaten staan vermeld, let dan goed op de bandenmaat die daadwerkelijkonder de auto is gemonteerd. Je vindt de bandenmaat aan de zijkant van de band. Als deze bandenmaat er niet bij staat, gebruik dan de zwaarbelaste adviesspanning van de meest gelijkende bandenmaat.

 

BANDENSPANNING IN DE WINTER

 

De adviesspanning volgens de sticker of instructieboekje in je auto is vooreen zomerband en zomerse temperaturen.Wanneer het in de winterkouder wordt is het verstandig om 0,2 bar bij de adviesspanning op te tellen.