Menu

Balanceren - voorkom trillingen en onregelmatige slijtage aan uw banden

 

Wat is balanceren?

Allereerst worden de gewichten van de velg afgehaald om te kijken hoeveel en waar de onbalans zit. Vervolgens worden er weer nieuwe gewichten aan de velg van de band geplaatst om de velgen weer in evenwicht te krijgen. Balanceren zorgt ervoor dat de velgen over de gehele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto niet (meer) gaat trillen bij hogere snelheden.

Bij de aanschaf van nieuwe autobanden, wanneer de banden gemonteerd moeten worden, of na de reparatie van een autoband moeten de banden opnieuw gebalanceerd worden.

Moeten mijn wielen worden gebalanceerd?

Trilt uw stuur en/of dashboard tijdens het rijden bij hoge snelheid (bijv. van 100 tot 140 km/u)? Beweegt uw stuur heen en weer bij een lage snelheid (40 tot 70 km/u)? Bij de minste of geringste trillingen van het stuur is het aan te raden om de onbalans van de banden te laten controleren.

Goed gebalanceerde velgen bevordert het rijcomfort

Bij een goed gebalanceerde velg is het wegcontact beter. En niet alleen het rijcomfort wordt beter, maar de levensduur van de banden worden ook langer. Niet goed gebalanceerde autobanden veroorzaken trillingen en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden, maar ook onnodige slijtage van de wielophanging van de auto.

Waarom balanceren bij Kees van Gent Banden - Wielen?

Kees van Gent Banden - Wielen (TYREKING) beschikt over de modernste balanceerapparatuur om uw banden deskundig uit te balanceren. Onze Hunter GSP9700 wielbalanceermachine is tevens een zeer uitgebreid wieldiagnosestation. Door het wiel in werkelijkheid met een zware rol te belasten (max. 635 kg) zijn er zeer nauwkeurige diagnoses te stellen. Onder andere zijwaartsekrachten (krachtvariatie) en rondloop.

 

De Hunter GSP9700 Wielbalanceermachine - Kees van Gent